Медіамаркетинг в діяльності видавничо-поліграфічних підприємств в умовах Суспільства 5.0 - Безпалько, Ірина Романівна; Базилюк, Володимир Богданович (Актуальні питання економічних наук, 2025)
У статті визначено важливість та актуальність теми медіамаркетингу в діяльності видавничо-поліграфічних підприємств в умовах Суспільства 5.0. Встановлено, що медіамаркетинг стає ключовим елементом маркетингової діяльності, який забезпечує конкурентоспроможність підприємств у динамічному та цифрово орієнтованому середовищі. Доведено, що медіамаркетингові стратегії дозволяють ефективно інтегрувати традиційні та цифрові канали комунікації, сприяючи глибшому залученню цільової аудиторії та підвищенню лояльності клієнтів. Охарактеризовано три ключові сутнісні засади медіамаркетингу: інтегрований підхід до медіаактивностей, аналітика та персоналізація, прозорість і безпекова діяльність. Вплив Суспільства 5.0 на формування медіамаркетингових стратегій охарактеризовано через диджиталізацію контенту, поєднання фізичних і цифрових форматів, а також розвиток етичних стандартів та безпекової діяльності. Доведено, що перехід до стандартів Суспільства 5.0 спричиняє значні зміни в медіамаркетингу, зокрема перехід від пасивного до інтерактивного контенту, поглиблення взаємодії через персоналізацію та посилення уваги до безпекових аспектів. Встановлено, що медіамаркетинг в умовах Суспільства 5.0 не лише сприяє ефективному просуванню продукції, але й забезпечує захист даних та репутації підприємств, що є запорукою їх довгострокового успіху. Отже, медіамаркетинг стає центральною складовою стратегічного розвитку видавничо-поліграфічних підприємств, відповідно до вимог сучасного суспільства. Визначено, що інтеграція медіамаркетингових стратегій з безпековою діяльністю сприяє створенню безпечного та продуктивного середовища для взаємодії з клієнтами. Встановлено, що медіамаркетинг в умовах Суспільства 5.0 забезпечує не лише підвищення ефективності маркетингової діяльності, а й підтримку сталого розвитку підприємств через інноваційні підходи та відповідальне управління інформаційними ресурсами.