Розвиток ринку плодово-ягідної продукції України в умовах цифровізації маркетингових інструментів - Хлівецький, Володимир Олександрович (Актуальні питання економічних наук, 2026)
У статті розглянуто розвиток ринку плодово-ягідної продукції України в умовах воєнної нестабільності, зміни структури виробництва та дедалі активнішого використання цифрових маркетингових інструментів. У роботі узагальнено дані щодо площ насаджень, обсягів виробництва, ролі домогосподарств, структури основних культур, а також проаналізовано значення e-commerce, соціальних мереж, маркетплейсів, CRM та цифрової аналітики для підвищення конкурентоспроможності сектору. Показано, що майбутня динаміка ринку залежить не лише від нарощування виробничих площ, а передусім від організованості ланцюга створення вартості, розвитку переробки, цифрової присутності бізнесу та здатності працювати з даними, довірою споживача й вимогами європейського ринку.