Механізм управління ефективним формуванням та просуванням нового бренду - Громова, Ольга Євгеніївна (Актуальні питання економічних наук, 2025)
У сучасному конкурентному середовищі формування успішного бренда є ключовим фактором, що впливає на довгостроковий успіх підприємств. Зростаюча роль брендингу у споживчих рішеннях вимагає глибокого аналізу не лише теоретичних аспектів, а й практичних підходів до оцінки та управління брендовими активами. Вивчення бренду як комплексного явища, яке поєднує в собі емоційні, соціальні та економічні складові, дозволяє підприємствам адаптувати свої стратегії в умовах швидких змін ринкового середовища. Актуальність даного дослідження підкреслюється необхідністю розробки ефективних методів просування брендів, які б відповідали сучасним тенденціям та потребам споживачів. Гіпотеза дослідження полягає в тому, що ефективне формування та просування бренду, спираючись на глибоке розуміння теоретичних аспектів брендингу, а також оцінку маркетингового потенціалу підприємства, значно підвищують конкурентоспроможність підприємства на ринку. Вірогідно, що чітке визначення понять «бренд», «торговельна марка» та «торговельний знак», а також оптимізація взаємодії суб’єктів каналу розподілу, дозволять реалізувати стратегії, які максимально задовольнятимуть потреби споживачів і підвищать впізнаваність бренду. Таким чином, дослідження передбачає, що правильно розроблений і реалізований механізм управління брендом, який включає аналіз маркетингового комплексу, створить конкурентні переваги для підприємства, забезпечуючи стійке зростання та розвиток підприємства в умовах сучасного ринку. Практична цінність дослідження полягає в розробці рекомендацій для підприємства щодо оптимізації процесів формування та просування бренду. Зокрема, результати можуть бути використані для покращення маркетингових стратегій, адаптації до змін на ринку та підвищення конкурентоспроможності підприємства. Ці рекомендації також можуть стати основою для впровадження інноваційних підходів до управління брендом.