Безпека інноваційної маркетингової діяльності в управлінні транспортними підприємствами - Компанець, Катерина Андріївна; Гребельник , Микола Миколайович; Григор`єва , Надія Олексіївна; Cолоденко Юлія Миколаївна (Актуальні питання економічних наук, 2025)
У статті досліджується безпека інноваційної маркетингової діяльності в управлінні транспортними підприємствами. Описуються основні ризики, пов’язані із захистом інформації, конкурентоспроможністю та впливом сучасних економічних умов. Визначено, що ризики маркетингової безпеки транспортних підприємств є багатогранними та включають фактори, пов’язані з конкуренцією, репутаційними загрозами, змінами в законодавстві та технічними інноваціями. Такі загрози вимагають постійного моніторингу та коригування стратегій для підтримки стабільності бізнесу. В статті встановлені ключові аспекти економічної, інформаційної та технологічної безпеки: Економічна безпека транспортних підприємств полягає в забезпеченні фінансової стабільності через ефективне використання ресурсів та управління витратами. Важливими є також стратегії диверсифікації доходів і оптимізації інвестиційних процесів; Інформаційна безпека охоплює захист даних клієнтів, внутрішніх документів та комунікацій від витоків або зловмисних атак, що особливо важливо в епоху цифровізації; Технологічна безпека стосується забезпечення безперебійної роботи технічних систем та інфраструктури підприємства, а також здатності швидко адаптуватися до нових технологій. В статті розглянуто інноваційні підходи до управління ризиками маркетингової діяльності. Пропонуються практичні рекомендації щодо впровадження інноваційних підходів для забезпечення маркетингової безпеки. Метою є аналіз проблем безпеки інноваційної маркетингової діяльності в транспортних підприємствах та розробка рекомендацій для підвищення ефективності управління в умовах сучасних викликів. Методи дослідження: для вивчення наукових праць з маркетингової безпеки та інноваційного управління – аналітичний метод; системний підхід використовується для оцінки взаємозв’язку між аспектами безпеки та їх впливом на діяльність підприємств; кейс-стаді - аналіз практичних прикладів впровадження інноваційних технологій на транспортних підприємствах.