Інтегрований інтернет-маркетинг як інструмент формування бренду та розвитку маркетингових комунікацій у сфері агроторгівлі - Птащенко, Олена Валеріївна; Крисоватий, Ігор Андрійович; Федорович, Ірина Михайлівна (Актуальні питання економічних наук, 2026)
Анотація. У статті досліджено теоретичні та прикладні засади впровадження інтегрованого інтернет-маркетингу як ефективного інструменту формування бренду та розвитку маркетингових комунікацій у сфері агроторгівлі в умовах цифрової трансформації економіки. Зазначено, що сучасний розвиток аграрного ринку характеризується посиленням конкуренції, зміною поведінки споживачів та зростанням ролі цифрових каналів взаємодії, що потребує переосмислення традиційних підходів до просування продукції та побудови довгострокових відносин із клієнтами. Окреслено сутність інтегрованого Інтернет-маркетингу як системи взаємопов’язаних цифрових інструментів, спрямованих на узгоджене управління комунікаціями, контентом, брендовою ідентичністю та репутаційним капіталом підприємства. У роботі систематизовано ключові цифрові маркетингові інструменти, які забезпечують синергійний ефект за умови їх комплексного застосування. Доведено, що інтеграція онлайн- та офлайн-каналів комунікації сприяє підвищенню впізнаваності бренду агроторговельного підприємства, формуванню довіри з боку споживачів і партнерів, а також зміцненню конкурентних позицій на внутрішньому й зовнішньому ринках. Представлено специфіку застосування Інternet-маркетингу в агроторгівлі з урахуванням сезонності попиту, особливостей аграрної продукції та B2B/B2C-взаємодії. Запропоновано концептуальний підхід щодо формування бренду агроторговельного підприємства на основі інтегрованої комунікаційної стратегії, що поєднує інформаційну прозорість, соціальну відповідальність і цифрову активність.